Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Meerderheid Eerste Kamer: Crisiswet niet 'controversieel'

  •  
08-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hinden_300.jpg
VVD en CDA wilden doorgaan met behandeling, CU overstag na brief Balkenende. D66: Dit is powerplay van de toekomstige coalitie
Een meerderheid van de Eerste Kamer wil de Crisis- en herstelwet morgen niet op de lijst met controversiële onderwerpen plaatsen maar op 16 maart verder gaan met de behandeling van het wetsvoorstel.
CDA, VVD en ChristenUnie zijn voor de verdere behandeling van de Crisis- en Herstelwet. Daarmee is er een meerderheid van 39 (van de 75) zetels. Dit meldt NRC Handelsblad.
Gewoonlijk wordt een wetsvoorstel in de ijskast gezet als een stevige minderheid daarvoor pleit. Nu zeggen VVD, CDA en CU de wet, die zwaar wordt verdedigd door demissionair premier Balkenende,  te belangrijk te vinden bij de bestrijding van de economische crisis.
De ChristenUnie was er eerst niet voor om de wet te behandelen nu het kabinet demissionair is, maar ging akkoord na een brief van Balkenende zelf.
D66 noemde dat vorige week “een unicum” en “powerplay van de toekomstige coalitie”. 
Lees hier meer 

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.