Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Meerderheid Kamer voor zwaardere jeugdstraffen

  •  
06-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Ook al blijkt uit onderzoek dat zwaardere straffen niet werken
Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) heeft veel bijval gekregen in de Tweede Kamer voor zijn plannen het strafrecht voor jongeren te verzwaren. Zijn initiatief om maximale jeugddetentie te verhogen van twee naar vier jaar werd breed gesteund. Dit terwijl deskundigen hebben aangetoond dat de jeugdcriminaliteit juist afneemt, en langdurig opsluiten van minderjarigen niet effectief is.
De staatssecretaris heeft een pakket van plannen aangekondigd. In het zogenoemde adolescentenstrafrecht, volgens Teeven een ‘samenhangend sanctiepakket’, wordt niet alleen de maximale duur van jeugddetentie verhoogd. Zeden- of geweldsmisdrijven worden niet meer enkel met een taakstraf bestraft. De rechter krijgt bovendien de mogelijkheid om ‘jeugd-tbs’ om te zetten in gewone tbs, indien hij van mening is dat de veroordeelde na behandeling nog steeds gevaarlijk is.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook
cc-foto: Roel Wijnants

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.