82

Meerderheid moslims en orthodox-protestanten wijst homoseksualiteit af

Katholieken en niet-gelovigen hebben geen moeite met andere geaardheid

Homo’s in een orthodox-protestantse of islamitische omgeving hebben het lastiger dan in andere omgevingen. Een meerderheid van de moslims en orthodox-protestanten wijst homoseksualiteit af. Bij orthodox-protestanten ligt dat percentage hoger dan bij moslims; 53 om 58 procent. Dat meldt het Sociaal en Cultureel Planbureau op basis van onderzoek.

Het SCP deed onderzoek naar de acceptatie van homoseksualiteit binnen religieuze groepen en etnische minderheden. Volgens het SCP is geloof sterk bepalend voor de manier waarop mensen denken over homoseksualiteit.

Een kwart van de islamitische Nederlanders zegt geen probleem te hebben met het homohuwelijk waar dit bij orthodox-protestanten op 44% ligt. En een kwart van de moslims heeft geen moeite met het homohuwelijk. Een ruime meerderheid van de rooms-katholieken en niet-gelovige Nederlanders heeft naar eigen zeggen geen moeite met homoseksualiteit (95%).

PvdA-Kamerlid Keklik Yücel laat via de website van haar partij weten rolmodellen in te willen zetten voor homo-acceptatie.

Niemand bepaalt voor een ander hoe hij zijn leven moet leven en moet lief hebben. Er moet met veel urgentie en gericht worden gewerkt aan acceptatie van LHBT’ers in deze kringen. De Partij van de Arbeid ziet daarbij een belangrijke rol weggelegd voor rolmodellen die als (mensenrechten)ambassadeurs optreden binnen deze buurten en gemeenschappen. Ik zal de minister vragen om snel aan de slag te gaan met deze ambassadeurs en zal een debat en een hoorzitting met experts op dit onderwerp aanvragen in de Tweede Kamer.

NOS: ‘Acceptatie homoseksualiteit verbetert niet’

Cc-foto: J

Geef een reactie

Laatste reacties (82)