Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Meerderheid nu tegen beursgang ABN Amro

  •  
08-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
flickr_abn_amro_300.jpg
Vandaag Kamerdebat … Verkoop levert Staat nu te weinig op … Vrees voor terugkeer bonuscultuur
Een meerderheid van de Tweede Kamer is tegen het plan van minister Jan Kees de Jager om al in 2013 concrete stappen te zetten voor een beursgang van ABN Amro.
Dat blijkt uit een inventarisatie van BNR. Naast GroenLinks, SP en PvdA is ook de PVV tegen een snelle beursgang van de bank. GroenLinks-kamerlid Bruno Braakhuis is bang dat de bank nu te weinig opbrengt:
We willen minimaal de 25 miljard euro terugverdienen die de belastingbetaler ervoor heeft betaald. Dat betekent dat wij ABN Amro zeker niet voor 2015 willen privatiseren.
Zijn PvdA-collega Ed Groot:
Ik zie de haast niet om te privatiseren. Laat de minister ABN Amro eerst op eigen benen zetten, dus zonder garanties of kapitaalsteun van de staat. Het is toch geen ramp als ABN Amro nog een tijdje in staatshanden blijft? Met de Postbank hebben we geen slechte ervaringen. Dat was een innovatieve bank, zonder exorbitante salarissen of bonussen. Ik denk dat klanten van ABN Amro dat misschien zelfs een geruststellend idee vinden.
Foto CC: yewenyi

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.