152

Mei Li Vos: Laten we de PVV Dodenherdenking kapen?

D66-leider Alexander Pechtold noemt PVV-frase een provocatie

In haar verkiezingsprogramma gooit de PVV het socialisme op een hoop met het nationaal-socialisme. “Het getuigt van weinig respect voor de slachtoffers”, vindt PvdA-politica en oud-Tweede Kamerlid Mei Li Vos. In een artikel op Joop riep ze de extreem-rechtse beweging daarom op weg te blijven bij de dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. Ook D66-leider Alexander Pechtold noemde de frase van de PVV een “provocatie”. Gevraagd naar reacties van Tweede Kamerleden op haar artikel zei Vos: “Hero Brinkman noemde mij een moffenhoer”


In het verkiezingsprogramma van de PVV staat dat op 4 mei de ”slachtoffers van het (nationaal-)socialisme” worden herdacht, zo schreef Vos dinsdag op Joop. De partij van Geert Wilders scheert het nationaal-socialisme en het socialisme daarmee op zeer bedenkelijke wijze over één kam, aldus Vos.

Het Nationaal Committee 4 & 5 Mei heeft inmiddels laten weten dat de PVV wat de organisatie betreft wel welkom is bij de herdenking. Dat meldt onder ander het Parool dinsdagavond: 

Het is belangrijk dat iedereen, ongeacht afkomst, maatschappelijke overtuiging en leeftijd, in verbondenheid samen kan zijn, aldus het comité dinsdag.
”Oproepen om niet aanwezig te zijn of actie te voeren tegen de aanwezigheid van de PVV, of wie dan ook, staan haaks op dit uitgangspunt”, stelt voorzitter Joan Leemhuis-Stout van het comité. Geen enkele vertegenwoordiger van het parlement zal de toegang worden geweigerd tot de herdenking.

Geef een reactie

Laatste reacties (152)