Laatste update 14:26
32

Mei Li Vos lijsttrekker Eerste Kamer voor PvdA

Oud-Kamerlid en vakbondsactiviste Mei Li Vos is door de leden gekozen tot lijsttrekker van de PvdA bij de komende Eerste Kamerverkiezingen. Vos, oprichter van de vakbond AVV, wil in de Senaat een duidelijk links en progressief geluid “tegen het kille marktdenken” laten horen. Bij haar kandidaatstelling verklaarde ze:

In de Eerste Kamer toetsen we, als ik lijsttrekker mag zijn, wetten niet alleen op uitvoerbaarheid. We toetsen wetten boven alles aan onze idealen. Een Kinderwetje van Van Houten stem je niet weg omdat het allemaal zo moeilijk handhaafbaar is. Je stemt de grondwetswijziging over een gekozen burgemeester niet weg vanwege bestuurlijke of procedurele redenen. De PvdA is een partij van politici, niet van technocraten. De Eerste Kamer dus heeft een eigen politieke rol, zonder waan van de dag, op hoofdlijnen, maar zeker wel politiek. Het is tijd voor meer energie, idealisme en vooral een nieuwe aanpak. Met een goede campagne, waarin we de PvdA als broeinest van nieuwe ideeën en optimisme laten zien, kunnen we de rechtse coalitie haar meerderheid in de Eerste Kamer afnemen.

Andere kandidaten waren Ruud Koole, Esther-Mirjam Sent en Jeroen Recourt, die respectievelijk als tweede, derde en vierde eindigden.

Partijvoorzitter Nelleke Vedelaar: “Met Mei Li hebben we een enthousiaste en uitgesproken lijsttrekker, die het sociaaldemocratische geluid in de Senaat straks goed kan vertolken. We staan in het voorjaar voor een belangrijke keuze. Kiezen we voor een samenleving waarin we goede leraren voor klas hebben staan, we zorg krijgen als we die nodig hebben en we een fijne betaalbare woning kunnen vinden. Of krijgen we door dit kabinet een samenleving waarin grote bedrijven het voor het zeggen hebben.”

De Eerste Kamer wordt op 27 mei gekozen door de leden van de Provinciale Staten, waarvoor de verkiezingen op 20 maart plaatsvinden.

Geef een reactie

Laatste reacties (32)