39

Mei Li Vos: PostNL niet verkopen aan de Belgen, privatisering was geen goed idee

PvdA-Kamerlid Mei Li Vos wil dat de Belgen hun pogingen om het Nederlandse PostNL over te nemen, staken. Dat verklaarde ze in De Zevende Dag, de Vlaamse tegenhanger van Buitenhof. De VRT schrijft:

Mei Li Vos wil dat het Nederlandse postbedrijf in Nederland blijft. “Mijn voorstel krijgt steun van een ruime meerderheid, alleen de liberalen, die nog een naïef geloof in de wetten van de markt hebben, zijn tegen.” Haar verzet heeft volgens Vos niets met nationalisme te maken. Ze vreest alleen dat met een verhuizin naar België de zeggenschap van de Nederlandse politici over het postbedrijf zal verminderen. “Als de Raad van Bestuur naar Brussel verhuist, gelden de Belgische wetten. Mijn ervaring met Belgen is dat zij voor eigen belang gaan. Dat is geen verwijt, maar internationaal samenwerken, al zijn we nog zo dicht bij elkaar, is best lastig. Het hebben van de raad van bestuur in eigen land geeft je veel meer zeggenschap dan alleen de wetten.”

Het verzet van Vos is mede een gevolg van voortschrijdend inzicht. “Nederland is een van de weinige landen met een volledig geprivatiseerd nationaal postbedrijf. Als we geweten hadden wat we nu weten, denk ik niet dat we ons belang zo snel verkocht hadden. De Belgen zijn heel verstandig dat ze nog zo’n groot aandeel in hun eigen postbedrijf hebben. Voor sommige bedrijven moet je geen privatisering willen,” aldus Vos.

Geef een reactie

Laatste reacties (39)