Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Meiden kiezen massaal voor techniek

  •  
27-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
bigbang300
Bètastudies populairder dan ooit ... Voor het eerst meer vrouwelijke dan mannelijke studenten Informatica aan universiteit Berkeley
Dat meisjes het buitengewoon goed doen in het hoger onderwijs was al bekend, maar hun deelname aan bèta- en technische studies bleef tot voor kort nog achter. Daar lijkt nu verandering in te zijn gekomen, zo blijkt uit cijfers van Platform Bèta Techniek.
In het hbo is een stijging van 20 procent te zien wat betreft vrouwelijke studenten en ook op de universiteiten en in het mbo zijn bètastudies populairder dan ooit. Nooit eerder volgden zo veel meiden een bèta-opleiding. De stijging is mede goed nieuws omdat Nederland kampt met een tekort aan goed opgeleid technisch personeel, het was daarom hard nodig dat ook vrouwen technische opleidingen omarmden.
Ook buiten Nederland is de groeiende trend van neer vrouwen in de techniek zichtbaar. Voor het eerst sinds het vak in 1993 werd gestart, schreven meer vrouwen dan mannen zich in voor Informatica aan de universiteit van Berkeley. De school is hofleverancier van grote techbedrijven in Silicon Valley.
cc-foto: screenshot Big Bang Theory

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.