49

Meiden mogen niet zoenen in Albert Heijn

Update: Albert Heijn biedt excuses aan: 'Dit had nooit mogen gebeuren' ... Lesbisch stel aangesproken op 'aanstootgevend' gedrag 

Een lesbisch stel dat elkaar op Valentijnsdag in de Albert Heijn in Utrecht een kus gaf, is daar door een bewaker op aangesproken. Hun gedrag zou ‘aanstootgevend’ zijn geweest. Of ze dat alsjeblieft niet nog een keer wilden doen, want andere mensen zouden daar last van kunnen hebben. Dat meldt RTV Utrecht.

De bewaker kondigde aan dat andere mensen in de winkel er last van zouden kunnen hebben, schrijft RTV Utrecht. Tegenover de omroep verklaart één van de dames dat het om een gewone kus op de mond ging.

Een teamleidster van de winkel mengde zich ook in het gesprek. Volgens haar zouden er onder de klanten groepen mensen zijn die zich aan de kus van het stel zouden kunnen storen.

Een medewerker van de Albert Heijn verklaart desgevraagd aan Joop dat het voorval berust op ‘een misverstand’.

Update 11.50

Een woordvoerster van de Albert Heijn verklaart desgevraagd aan Joop:

Ik was er zelf niet bij, maar na alle camerabeelden terug te hebben gezien, heb ik nu een goed beeld van wat er gebeurd is. De meiden kwamen gezellig binnen en gaven elkaar een onschuldige kus. Vervolgens zijn ze inderdaad door de beveiliger aangesproken. Dat had absoluut niet op die manier mogen gebeuren. Ik heb de beveiliger gesproken, hij maakt er nu een verhaal van dat hij ze wilde beschermen omdat er wat klanten omheen liepen die er last van handen. Maar dat is verkeerd overgekomen bij de dames, wat ik me zeer goed kan voorstellen. Ik betreur de actie enorm […] Ik heb vanmorgen bij binnenkomst het briefje van de dames gelezen, dus heb gelijk geprobeerd contact op te nemen met ze, maar dat is helaas nog niet gelukt. We zullen ze zeker uitnodigen om met elkaar in gesprek te gaan en ze heel duidelijk te maken dat we afstand nemen van wat de beveiliging heeft gedaan en dat wij als Albert Heijn absoluut geen onderscheid maken. We willen graag onze excuses maken en hun dag goed maken. De beveiliger zal zeker op zijn gedrag aangesproken worden. Duidelijk moet worden vanuit welk standpunt hij heeft gehandeld, als het niet strookt met wat wij in gedachten hebben, dan zal dat zeker consequenties hebben.

RTV Utrecht: Kussende meisjes in Utrecht boos op Albert Heijn

Geef een reactie

Laatste reacties (49)