8

Meisje van 7 uit Liverpool vraagt Kerstman om eten en onderdak

Tijdens het verkiezingsdebat dinsdagavond adviseerde Labour-leider Jeremy Corbyn de Conservatieve premier Boris Johnson om weer eens een boek van Charles Dickens te lezen. Niet zo’n gek idee wellicht nu Dickensiaanse toestanden weer lijken te herleven in het Verenigd Koninkrijk. De BBC bericht over een 7-jarige uit Liverpool die een brief schreef aan de Kerstman waarin ze vraagt om eten en onderdak voor haar familie.

De lokale Labour-politicus Gerard Woodhouse viste het verzoek uit een brievenbus die was neergezet in een buurthuis: kinderen konden er hun kerstwensen in stoppen. Woodhouse besloot de brief vervolgens op Twitter te delen. “Het was zo verdrietig om te lezen”, verklaart hij tegenover de BBC. Het meisje wil graag een huis zodat zij weer bij haar moeder kan wonen. Nu woont ze bij familielid.

Woodhouse: “Deze kinderen weten dat hun ouders dit jaar geen geld hebben voor cadeaus.” Sinds de Labour-politicus de brief twitterde, hebben duizenden mensen aangeboden om de familie te helpen, schrijft de Liverpool Echo. Via sociale media bieden mensen aan om geld, eten, kleding en cadeaus te doneren.

Geef een reactie

Laatste reacties (8)