Laatste update 12:18
63

Meisje verzint aanranding: alle vluchtelingen uit zwembad geweerd

In juni vertelde een 13-jarig meisje te zijn aangerand in het zwembad van de Oostenrijkse gemeente Mistelbach. Ze verklaarde dat de dader donkergekleurd was en van buitenlandse afkomst. Haar beweringen werden ondersteund door verklaringen van ‘getuigen’. Na een crisisvergadering besloot de gemeente uit voorzorg alle vluchtelingen te straffen. Er werd een bordje bij het zwembad opgehangen met de Engelse tekst ‘vluchtelingen vandaag geen toegang’. Ook werd er extra personeel ingezet. Het verbod werd als tijdelijk aangemerkt maar is wel kenmerkend voor het gemak waarmee gedrag aan een hele groep wordt toegeschreven en zo tot discriminerende maatregelen leidt. In de omgeving van het zwembad zijn enkele asielzoekerscentra.

Vorige week trok het meisje na onderzoek door de politie al een groot deel van haar relaas in. Het verhaal dat ze in een badhokje tot gedwongen was tot seksuele handelingen, had ze verzonnen. Ze beweerde vervolgens dat ze ‘slechts’ in het voorbijgaan op haar billen was geslagen. Nu heeft ze toegegeven dat ook dat verzonnen is.

In Oostenrijk was vorig jaar veel aandacht voor de verkrachting in een Weens zwembad van een 10-jarig jongetje door een Iraakse asielzoeker. De dader is opgepakt en inmiddels tot 6 jaar cel veroordeeld.

cc-foto: Amanda Oliver

Geef een reactie

Laatste reacties (63)