6

Meisjes die de oudste zijn hebben meer kans op succes

Meisjes die als eerste geboren worden zijn hoger opgeleid dan jongens ... 4 jaar verschil tussen kinderen is optimaal

Oprah Winfrey, Hilary Clinton, Beyoncé, JK Rowling, Christine Lagarde en Sheryl Sandberg hebben allemaal één ding gemeen: ze waren thuis het oudste kind. Dat is geen toeval. Uit Brits onderzoek blijkt dat oudste kinderen succesvoller zijn dan jongere kinderen. En dat meisjes in dat geval meer ambities hebben dan jongens.

BEYONCÉ KNOWLESVolgens de statistieken die gegenereerd werden door het Britse Institute for Social and Economic Research aan de universiteit van Essex zijn meisjes die als eerste geboren worden in een gezin ambitieuzer en beter gekwalificeerd dan hun broertjes of zusjes. Meisjes zijn ook 13 procent ambitieuzer dan jongens die het oudste kind zijn. Overigens doen dan ook de oudste jongens het beter dan de andere kinderen die volgen.

Volgens onderzoeker Feifei Bu wordt het verschil mogelijk verklaard door de zorg en aandacht die ouders geven aan een eerste kind. Omdat alles nog nieuw is, is die aandacht intensiever dan bij de volgende kinderen.

Eerstgeborenen willen vaker een hogere opleiding volgen dan hun zusjes of broertjes. Wel is het zo dat het verschil tussen de kinderen afneemt naarmate het leeftijdsverschil groter wordt. Het ideale verschil tussen kinderen in een gezin is 4 jaar. Volgens de onderzoeker is er niets te zeggen over het aantal kinderen omdat Britse gezinnen te klein zijn om daar verschillen in te kunnen vaststellen.

The Independent: First born child and female? Then you’re more likely to be a success

Geef een reactie

Laatste reacties (6)