Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Meldpunt overspoeld met klachten vuurwerkoverlast

  •  
22-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
vuurwerk_01.jpg
GroenLinks-meldpunt had enkele uren na opening al 1053 klachten ontvangen
Nederlanders hebben zondag flink geklaagd over vuurwerkoverlast. Op een speciaal daarvoor in het leven geroepen meldpunt van GroenLinks, werden in 8 uur tijd 1053 klachten ontvangen. Dat meldt Arno Bonte, GroenLinks-fractievoorzitter in Rotterdam en een van de initiatiefnemers.
De meeste klachten betroffen te vroeg afgestoken vuurwerk en harde knallen. Particulieren mogen vuurwerk alleen afsteken tussen 31 december 10.00 uur en 1 januari 02.00 uur. Wie betrapt wordt op te vroeg afsteken riskeert een boete van 100 euro.
vuurwerk
GroenLinks wil de klachten bundelen en later aanbieden aan de Tweede Kamer. De partij hoopt dat vuurwerk straks alleen nog bij professionele shows wordt afgestoken en niet door amateurs, zoals in veel landen reeds het geval is. Vorig jaar kwamen in een paar weken tijd ruim 82.000 meldingen binnen van mensen die last hadden van vuurwerk bij het meldpunt. 
cc-foto: imagebang

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.