Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Meldt leugens over de landbouw

  •  
22-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tractor_wolkenlucht_lijst.jpg
Natuur & Milieu begint website om de mythen over de landbouw door te prikken
Stichting Natuur en Milieu start met het doorprikken van de Nederlandse landbouwmythen.
Dat meldt Vroege Vogels. Daarvoor is vandaag de site www.meldmythenanoniem.nl gestart, waarop iedereen mythen over landbouw en voedsel kan melden.
Een groot deel van de bevolking wil een landbouw die gezond en duurzaam voedsel produceert. Om dit te bereiken zal de landbouwsector de komende jaren flink aan de slag moeten. Politieke leiders en landbouwvoormannen verschuilen zich te vaak achter hardnekkige mythen om verduurzaming tegen te gaan.
Natuur en Milieu wil dat de discussie over landbouw en voedselproductie gevoerd wordt op basis van feiten en wil deze mythen doorprikken. Zo klopt het niet dat de Nederlandse landbouw een motor is van de economie. De primaire landbouw is een relatief kleine sector met een aandeel van slechts 2 procent van het Bruto Nationaal Product, terwijl het wel leidt tot grote maatschappelijke kosten, die worden geschat op zo’n 2 miljard euro, aldus Natuur & Milieu.
Natuur en Milieu roept iedereen op om voorbeelden aan te geven waarbij feiten worden verdraaid ten gunste van de huidige landbouwpraktijk. Alle reacties die op de site binnenkomen zullen worden aangeboden aan de Tweede Kamer. Overigens is het niet verplicht om anoniem te reageren.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.