61

Melkbaby leuk cadeautje voor de feestdagen?

Moeders boos over pop die je borstvoeding moet geven

Poppen konden al bijna alles, maar de nieuwste uitvinding van de Spaanse fabrikant Berjuan Toys moet ook melk krijgen. En niet zomaar uit een flesje, maar uit de borst. Met de feestdagen voor de deur lijkt de pop een nieuwe rage te worden. Veel moeders zijn boos. Ze vinden het wreed en schandalig.

‘Waarom moet mijn kind de borst geven, als ze nog niet eens borsten heeft?’, vraagt een moeder op een forum zich af.

En:

‘Dit is weer een voorbeeld van een vreselijk initiatief waarbij kinderen volwassenheid wordt opgedrongen voordat ze er klaar voor zijn.’

De pop wordt geleverd met een slabbetje met daarop bloemen die tepels moeten voorstellen. Als de huilende baby tegen dit slabbetje wordt gedrukt, stopt het met huilen en maakt het babymondje zuigbewegingen.

Berjuan Toys prijst de pop aan met de tekst dat kleine meisjes nu ook borstvoeding kunnen geven, ‘net zoals een echte mama’. In de doos zit ook een halter op kindermaat zodat meisjes de pop correct kunnen positioneren ter hoogte van hun borst.

Er zijn niet alleen maar tegenstanders van het nieuwe speeltje. In The Guardian schrijft doula (bevallingscoach) Rebecca Schiller dat de opschudding die over de ‘Breast Milk Baby’ is ontstaan laat zien hoe verstoort het debat over borstvoeding is. Volgens haar zijn er serieuze problemen aan de hand. In Groot-Brittannië stoppen steeds meer vrouwen eerder met borstvoeding geven. Uit onderzoeken blijkt dat kinderen daardoor minder weerstand opbouwen en de kans groter is op een wiegendood. Schiller vindt het ook absurd dat moeders worden betutteld met onderzoeken die adviseren vrouwen niet te veel onder druk te zetten toch borstvoeding te geven.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (61)