Laatste update 19:05
6

Meer dan 80 badgasten vormen menselijke ketting, redden drenkelingen uit zee

Op een warme dag afkoelen in de zee is heerlijk, maar de zee kan ook verraderlijk zijn. Dat maakte een gezin uit Panama City, in de Amerikaanse staat Florida onlangs aan den lijve mee. Het hele gezin was zwemmen in de zee, maar raakte door een sterke stroming in gevaar. De grootmoeder van het gezelschap kreeg in zee zelfs een hartaanval. Om haar revalidatiekosten te kunnen bekostigen, is de moeder een inzamelingsactie gestart, waarin ze vertelt over de fantastische wijze waarop omstanders hen te hulp schoten. Op de website schrijft ze over het incident:

Ik was uit zee gegaan omdat ik me niet goed voelde. Ik hield een oogje in het zeil, of dat dacht ik in ieder geval. Ik zag mijn moeder, twee dochters, mijn man en mijn neef samen, maar ik zag mijn jongens niet, dus ik ging naar hen op zoek. Ik vond ze ver weg in het water. Dus ik ging erin om hen te zeggen dat ze eruit moesten komen, maar ik hoorde dat mijn twee jongens schreeuwden en huilden. Dus ging ik achter hun aan.

Onderweg naar hen, zeiden sommige mensen die uit het water kwamen dat ik er niet in moest gaan. Ik vertelde hen dat het me niet uitmaakte, dat zijn mijn kinderen. Onderweg erin kwam ik drie anderen tegen die hadden geprobeerd mijn jongens te helpen, maar nu zaten ze alle vijf vast in een rip getij, en ik was nu nummer zes. De stroming was erg stek, niets dat we deden kon ons helpen eruit te komen. Toen mijn familie doorhad was er aan de hand was, kwamen ze naar ons toe gezwommen om ons te helpen, maar ook zij eindigden vast in de rip getij, dus dat maakte een totaal aantal van 9 mensen die die vast zaten in de rip getij. Mijn twee meiden waren er echter uit gegaan en waren niet naar ons toe gezwommen en dat was een zegen, mijn oudste dochter heeft aan de kust geholpen.

Zo’n 80 omstanders schoten hen uiteindelijk te hulp. Ze vormden een menselijke ketting en wisten op die manier alle gestrande zwemmers uit zee te vissen. De grootmoeder kreeg in zee een hartaanval – en later, in de ambulance onderweg naar het ziekenhuis nog eens – maar is nu aan de betere hand.

Jessica Simmons, één van de vrouwen die hen te hulp schoot, schrijft op haar Facebookpagina:

Om mensen van verschillende etniciteiten en gender in actie te zien komen, om COMPLETE vreemden te helpen, is simpelweg fantastisch!! Mensen die elkaar niet eens kennen gingen HAND IN HAND IN EEN LIJN het water in om hen te kunnen bereiken.

Sky News: Family saved from drowning by human chain

Geef een reactie

Laatste reacties (6)