Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Mensen kijken te makkelijk weg'

  •  
14-12-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
Asscher_300_02.jpg
Vicepremier Asscher spreekt zich uit tegen 'wegkijken' ... Staatssecretaris Sander Dekker wil pestprotocollen op alle scholen verplichten ... Kinderombudsman Dullaert: nu echt werk aan de winkel
Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) vindt dat iedere school een beleid moet hebben om pesten tegen te gaan. Na afloop van de ministerraad zei hij: “Pestbeleid en het bewust daar mee omgaan hoort eigenlijk een plek te krijgen op iedere school.” Vicepremier Asscher spreekt tegelijkertijd minder vertrouwen uit over protocollen.
Dekker gaat kijken hoe ‘bewezen’ en ‘effectieven programma’s’ tegen pesten standaard op iedere school ingevoerd kunnen worden. Daarover gaat hij snel in gesprek met schoolbesturen.
Met die actie reageert Dekker op de zelfmoord van het 15-jarige meisje uit Staphorst. Zij zou voor de trein zijn gesprongen omdat ze gepest zou worden. Het onderzoek daarover loopt nog op haar middelbare school.  
Ook vicepremier Asscher reageerde na afloop van de ministerraad op het incident. In zijn toespraak herhaalde hij de woorden van Jeffrey Arenz gisteren bij Pauw & Witteman. “Mensen kijken te makkelijk weg”, zei hij op de persconferentie. Asscher heeft weinig vertrouwen in verplichte pestprotocollen. “Ieder protocol is papier als het niet wordt gebruikt.”
Kinderombudsman Ook Kinderombudsman Marc Dullaert vindt dat pesten beter moet worden aangepakt. Bij RTL waarschuwt hij dat er nu echt werk aan de winkel is.
Na elk incident laait de maatschappelijke discussie over pesten weer op, om na een paar weken weer stil te vallen
De Kinderombudsman wil in gesprek gaan met kinderen, onderwijsorganisaties en pestdeskundigen om de problematiek van pesten in Nederlandse scholen aan te pakken. Hij vraagt zich af of de pestprotocollen concreet genoeg zijn om een veilige omgeving voor kinderen en jongeren te bieden.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.