Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Merendeel goedkoop Duits kippenvlees bevat resistente bacterie

  •  
17-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
260 keer bekeken
  •  
Chicken_Farm_034
Meer dan de helft van het kippenvlees dat wordt verkocht in goedkope Duitse supermarkten bevat bacteriën die resistent zijn voor antibiotica. Dit blijkt uit een steekproef onder 59 stukken kip. Consumentenorganisatie Germanwatch, dat het onderzoek uitvoerde, zegt dat de ‘alarmerend hoge resistentie’ aantoont dat het gebruik van antibiotica in industriële kippenfokkerijen de spuigaten uitloopt en de menselijke gezondheid bedreigt.
Het Duitse Ministerie van Landbouw sluit zich aan bij de conclusies van Germanwatch. Door veel antibiotica te gebruiken worden bacteriën gestimuleerd zich te verdedigen, met als gevolg dat er resistentie optreedt. Zo worden op dit moment al zogenaamde vierde generatie en vijfde generatie antibiotica gebruikt als laatste redmiddel tegen ‘superbacteriën’ die zich niet langer laten terugdringen door de ‘traditionele’ antibiotica. Uit het onderzoek blijkt dat dit voor kippenvlees van Lidl, Netto, Real, Aldi en Penny al een verloren strijd is.
Cc-foto: Jlastras
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.