Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Merkel: diversiteit is wapen in strijd tegen coronavirus

  •  
01-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Angela Merkel greep haar traditionele Oud en Nieuw-rede aan om nog een keer een lans te breken voor diversiteit. De Duitse bondskanselier wees op het Duits-Turkse echtpaar Ugur Sahin en Ozlem Tureci van BioNTech die samen met Pfizer het eerste in Europa goedgekeurde coronavaccin ontwikkelden.
“Zij vertelden mij dat er mensen uit zestig landen voor hun bedrijf werken. Ik kan geen beter voorbeeld bedenken van Europese en internationale samenwerking. De kracht van diversiteit is wat ons vooruitgang brengt”, aldus Merkel, die bezig is aan haar laatste jaar als bondskanselier.
Merkel stond uitgebreid stil bij de coronacrisis. Ze noemde 2020 het zwaarste jaar van haar bondskanselierschap. “Ik denk dat ik niet overdrijf als ik zeg dat het de afgelopen vijftien jaar nog nooit zo moeilijk is geweest.”
Ze prees mensen met essentiële beroepen die het land draaiende houden, en hekelde complotdenkers. “Complottheorieën zijn niet alleen gevaarlijk en onjuist, ze zijn ook cynisch en een belediging voor degenen die lijden.”
Duitsland begon, anders dan Nederland, eind vorig jaar al met vaccineren. Merkel is nog niet ingeënt, maar kondigde aan onmiddellijk een prik te gaan halen “als ik aan de beurt ben”.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.