Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Merkel: Grens sluiten kan tot militair conflict leiden

  •  
03-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Merkel_300_02.jpg
Duitse bondskanselier waarschuwt voor het gemak waarmee conflicten kunnen escaleren
De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft gewaarschuwd voor militaire conflicten in Europa als gevolg van de vluchtelingencrisis. Dat deed ze op een bijeenkomst van christendemocraten in Darmstadt waar ze haar zorgen uitte over spanningen op de Balkan.
‘Ik wil niet dat het daar opnieuw tot militaire conflicten moet komen,’ zei Merkel. Volgens haar ontstaan dergelijke conflicten sneller dan we ons realiseren en kunnen ogenschijnlijk kleine onenigheden in hoog tempo escaleren. Ook zei ze dat het vluchtelingenprobleem niet kan worden opgelost door simpelweg grenzen te sluiten, zoals bijvoorbeeld Hongarije deed. 
Merkel_300
Op het congres waren zo’n 1.800 leden van de CDU, de partij van Merkel, aanwezig. Vanuit de partij neemt de kritiek op Merkel toe, ook op het congres waren de nodige tegengeluiden te horen. Merkel liet de aanwezigen weten begrip te hebben voor de zorgen, maar benadrukt dat er desalniettemin moet worden gekeken naar een humanitaire oplossing van de crisis. 
cc-beeld: Glyn Lowe

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.