Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Merkel: islamitisch terreur is een uitdaging, met menselijkheid winnen we

  •  
31-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
Merkel
De Duitse bondskanselier Angela Merkel houdt na een tumultueuze jaar haar eindejaarstoespraak. Zij blikt in haar speech terug op 2016 met het vluchtelingendebat en de aanslagen als middelpunt. Merkel noemt islamitisch terrorisme een enorme uitdaging, die met vrijheid en medemenselijkheid bestreden moet worden.
Merkel noemt de aanslag in Berlijn van de Tunesische asielzoeker Anis Amri ‘ziekmakend’ en vindt dat mensen zoals hij de gastvrijheid in Duitsland belachelijk maken. Islamitisch terrorisme zou een grote uitdaging zijn voor Duitsland maar daarom juist reden om de terroristen niet te laten winnen.
" We doen er alles aan om de veiligheid en vrijheid van onze burgers te beschermen. Als we doorgaan met onze levens en onze werkzaamheden, zeggen we tegen terroristen: Jullie zijn van haat vervulde moordenaars, maar bepalen niet hoe wij moeten leven. Wij zijn vrij, medemenselijk, open"
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.