3

&…Merkel laat de leeuw niet in zijn hemd staan

Televisie niet afbetaald? Leg hem vanavond aan de ketting ... Levenswijze mannen geen invloed op sperma ... PvdA: terugdraaien kilometerteller strafbaar ... & Is Bondskanselier Merkel voor Nederland?

Meer nieuws vandaag…

– Sommigen twijfelden vandaag of Bondskanselier Angela Merkel Nederlands bloed heeft. Op de dag dat Nederland tegen Duitsland speelt trok Merkel een oranje cobert aan. (Volkskrant)

– Een fout in de software waardoor per ongeluk alle artikelen in prijs werden gehalveerd, heeft geleid tot een run op de Franse modewebwinkel 3Suisses. Koopjesjagers sloegen massaal spullen in. (Volkskrant

– Het Delftse deurwaarderskantoor Pruijn & Van den Bergh gaat woensdagavond tijdens de EK-wedstrijd Nederland-Duitsland langs de deuren om televisies in beslag nemen. Het kantoor is van plan honderden gezinnen door het hele land te bezoeken. (Metro)

– Cybercriminelen die geld willen verdienen zijn door de komst van Facebook niet meer aangewezen op het besmetten van eindgebruikers met malware, soms loont het meer om een criminele marketingexpert te zijn. Dat zegt Paul Judge, hoofdonderzoeker van Barracuda Labs, in een interview met Security.nl.

– De levensstijl van mannen heeft weinig effect op de kwaliteit van hun sperma. Mannen die te zwaar zijn, roken, drinken of drugs gebruiken, hebben geen lagere concentratie beweeglijke zaadcellen dan mannen die gezond leven. (Volkskrant)

– Bijna 200 jaar nadat Napoleon Bonaparte werd verslagen in Waterloo, hebben Belgische archeologen de complete overblijfselen van een jonge soldaat gevonden. (Nu)

– Het terugdraaien van de kilometerteller van auto’s wordt, als het aan de PvdA ligt, strafbaar. De partij wil vandaag een plan indienen in de Tweede Kamer waarbij fraude met de kilometerteller kan leiden tot een boete van maximaal 78.000 euro. (RTL Nieuws)

– Het leek een uitstekend initiatief: laat iedere week een andere Zweed het twitter-account @sweden beheren. Op die manier hoopte het Zweedse toerismebureau Curators of Sweden het land te kunnen promoten. Maar ze hadden even buiten Sonja Abrahamsson gerekend, die met haar bizarre tweets eerder het tegenovergestelde lijkt te bewerkstelligen. (Volkskrant

– Tegenstanders van de evolutieleer hebben een overwinning geboekt in Zuid-Korea. Uitleg en voorbeelden van de evolutie worden uit schoolboeken verwijderd. In het land wordt een zeer actieve lobby gevoerd voor het verkondigen van de christelijke scheppingsleer. Zelf universiteiten werken daar aan mee met tentoonstellingen. (Time)

– Een Britse basejumper is tijdens zijn vakantie op het Griekse eiland Zakynthos te pletter gevallen, nadat hij drie uur lang met zijn parachute aan een rotspunt had gebengeld. Voordat hij ruim 60 meter naar beneden viel, had hij vanuit zijn netelige positie nog uitvoerig met zijn zwangere vriendin gebeld en ge-sms’t. (De Morgen)

– De politie van Berlijn heeft vandaag een foto vrijgegeven van een tiener die zegt de afgelopen vijf jaar met zijn vader in een bos te hebben gewoond. Negen maanden geleden kwam de Engelssprekende jongen, die zich Ray noemt, in de Duitse hoofdstad aan. (Volkskrant)

cc-foto: Gerard Stolk

Geef een reactie

Laatste reacties (3)