Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Merkel wilde Rutte als voorzitter Europese Raad

  •  
11-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ruttermerkel300
Premier bedankte voor de eer, wil per sé de rit uitzitten met zijn tweede kabinet
De Duitse bondskanselier Angela Merkel zag in Mark Rutte de perfecte opvolger van Herman van Rompuy, de huidige voorzitter van de Europese Raad, het politieke orgaan van de EU-regeringsleiders. Merkel polste Rutte daarom twee weken geleden voor de Europese topjob, maar die had daar weinig oren naar.
Rutte deed de berichten eerder af als een gerucht en stelde dat hij al ‘een prachtige baan heeft’, maar de Telegraaf meldt vandaag dat Rutte wel degelijk als serieuze kandidaat werd gezien. Merkel zou Rutte zien als iemand die een brug kan slaan tussen het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa. Ook zou hij ‘flexibel genoeg’ zijn voor de baan.
Rutte is echter niet van plan zijn rol als premier te verruilen voor een Europees avontuur. Nadat zijn eerste kabinet vroegtijdig viel, zou hij erop gebrand zijn met het tweede en huidige kabinet van zijn naam de eindstreep te halen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.