Laatste update 12:09
2

3FM-dj mengt zich in #MeToo-discussie: ‘Ze hebben aan mijn meissie gezeten’

De discussie rondom #MeToo lijkt in Nederland weliswaar op zijn einde te lopen, maar voor veel vrouwen maakt het nog steeds deel uit van de realiteit. Seksuele intimidatie en seksueel geweld tegen vrouwen is met de discussie nog niet opgelost. Time Person of the Year of niet. Wel lijkt het besef dat seksuele intimidatie van vrouwen altijd op de loer ligt nu ook tot de andere helft van de samenleving, de mannen, te zijn doorgedrongen.

Het persoonlijke verhaal van 3FM-dj Herman Hofman is daar een mooi voorbeeld van. Woensdag vertelde hij in zijn middagshow hoe zijn vriendin haar verjaardag in Rotterdam vierde en drie keer op één avond werd lastiggevallen. Hofman was eerder naar huis gegaan, omdat hij heel moe was. “Een paar uur later kwam mijn vriendinnetje thuis. Huilend. En dat vond ik best wel erg”, zegt hij. “Eerst was ze in haar kont geknepen, daarna was er een guy, die ging vol met zijn hand onder haar jurkje. Aan de voorkant ook nog eens een keer.” Eenmaal onderweg naar huis werd ze ook nog eens tegengehouden door mannen die haar er niet doorheen wilden laten gaan. Alleen in ruil voor een kusje mocht ze er langs.

Ik weet niet goed waar ik moet beginnen. Die hele #metoo-discussie is redelijk op zijn eind. Maar volgens mij moeten we niet vergeten waar het om gaat, dat er nog steeds mannen op de wereld zijn die een gat in hun hoofd hebben; een bord voor de kop. Die denken dat het oké is om dit bij vrouwen te doen.

Voor Hofman blijft het in zijn uitzending niet bij verontwaardiging. Hij roep iedereen op om in te grijpen wanneer ze zoiets zien gebeuren. “Geef het goede voorbeeld”, zegt hij.

Geef een reactie

Laatste reacties (2)