7

&… Mexicaanse kandidaten verliezen van Playboy-model

Zware mensen maken vliegen gevaarlijker ... Israelische vervroegde verkiezingen van de baan ... & Al Jazeera sluit redactie in China uit protest

Meer nieuws vandaag…

Doet een beetje sex a-peel de politiek goed? Ex-premier Balkenende probeerde het eens met ‘wat kijkt u lief’, tegen RTL-presentatrice Mariëlle Tweebeeke. Daarmee bewees hij dat seksueel getinte opmerkingen geen succes hebben tijdens een verkiezingsstrijd. In Mexico werd Playboy-model Julia Orayen ingezet om te bepalen in welke volgorde de presidentskandidaten mochten spreken. Op Twitter draaide het debat daarna alleen nog maar om de decolleté van Orayen. Een discussie waar ook politici op twitter aan deelnamen. De volgende dag sprak niemand meer over het debat, maar over de witte jurk van Orayen. (Parool) 

Tumblr krijgt een Nederlandse editie. Het op een na grootste social mediaplatform in de VS komt op 31 mei met een Nederlandse editie van de blog- en ‘social sharing’-platform. (Adformatie) 

Zware mensen maken vliegen onveiliger. Bij de bouw van de vliegtuigen hielden ingenieurs rekening met een gemiddeld gewicht van 77 kilo. De gemiddelde Amerikaan weegt nu bijna 88 kilo. Deze toename aan gewicht zorgt er voor dat de veiligheidsstoelen in vliegtuigen de schokken bij een crash niet meer optimaal kunnen opvangen. Niet alleen passagiers met overgewicht, maar ook de medepassagiers zouden daarbij in gevaar komen. (New York Times)

Peter R. de Vries is afgelopen weekend opgepakt in Libanon. Voor zijn tv-programma was hij daar op zoek naar een verdachte van een oude moordzaak. Hij vond de man en confronteerde hem voor zijn winkel waarna steeds meer mensen zich er mee gingen bemoeien. Na verhoor op het politiebureau werd De Vries weer vrijgelaten. (Villamedia)

De vervroegde verkiezingen in Israël zijn van de baan omdat Netanyahu een regering van nationale eenheid gaat vormen met de oppositiepartij Kadima. Netanyahu’s Likud partij kon het niet eens worden met een aantal ultra-orthodoxe partijen. Kwesties als de beëindiging van de vrijstelling van ultra-orthodoxe joden van de dienstplicht, en de scheiding van mannen en vrouwen in openbare ruimten, zorgen voor flinke spanningen in de coalitie. (NOS)

Woon je ver van je werk? Dan is de kans groter dat je last hebt van overgewicht en een slechte conditie hebt. Dat blijkt uit onderzoek onder bijna 4300 mensen rond de steden Dallas en Austin in de Amerikaanse staat Texas. Onderzoeker Christine Hoehner van de Washington University concludeert dat wie langer reist, ook minder energie verbruikt. (AD)

Jongeren lijden aan stress vanwege social media. Dat meldt Metro vandaag. De smartphone houdt jongeren tussen de 13 en 18 jaar in de greep. Veel jongeren geven aan niet meer zelfstandig te kunnen stoppen. De geluidjes van berichten die aandacht geven en belonen zijn een soort van verslaving geworden. Als ze er mee stoppen, zijn ze bang buitengesloten te raken. Zo blijkt uit onderzoek van de Nationale Academie voor Media & Maatschappij. (Metro)

Eerder waarschuwden de Belgen voor wurgcontracten van Nederlandse bierbrouwer Heineken. Voor echte concurrentie blijken ze echter niet bang te hoeven zijn. Het gaat goed met het Belgische bier. De export steeg vorig jaar tot 11 miljoen hectoliter. Vooral de speciaalbieren doen het goed. (De Redactie)

Al Jazeera heeft haar redactie in Peking gesloten nadat een journaliste van de nieuwszender het land uit is gezet. China weigerde het visum van verslaggeefster Melissa Chang te verlengen. De journaliste werkte sinds 2007 voor Al Jazeera in China. Haar Twitteraccount werd gevolgd door meer dan 14.000 mensen. (Trouw)

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (7)