Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Mexico opnieuw getroffen door zware aardbeving

  •  
19-09-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
MEXICO-QUAKE

© 2017-09-19 13:17:28 People react as a real quake rattles Mexico City on September 19, 2017 as an earthquake drill was being held in the capital. / AFP PHOTO / Yuri CORTEZ

Mexico is voor de tweede keer in korte tijd getroffen door een zware aardbeving. Dit keer een met een kracht van 7,1. Dat meldt de Amerikaanse geologische dienst USGS. In Mexico-Stad zijn veel mensen de straat opgegaan, enkele gebouwen zijn door de beving ingestort.
Captan momento en que un edificio de la Av. Reforma se tambalea, tras el #sismo de magnitud 7,1 en la Ciudad de México #Temblor ???????? pic.twitter.com/XdHR9tJi5K
— Dia Cero (@Dia0_Noticias) 19 september 2017
Volgens lokale autoriteiten zijn zeker 49 mensen om het leven gekomen. De meeste doden vielen in de staat Morelos, ten zuiden van Mexico-Stad. Ook vielen er veel slachtoffers in de staat Puebla, waar het epicentrum zich bevond. Op sociale media worden foto’s en filmpjes gedeeld waarop te zien is hoe de grond schudt en hoe gebouwen instorten. Ook is te zien dat er mensen op brancards worden behandeld. Er zouden ook nog mensen vastzitten onder het puin, de verwachting is dat het dodental nog zal stijgen.
Twee weken geleden werd Mexico ook al getroffen door een aardbeving, die had een kracht van 8,1. Daarbij kwamen zeker negentig mensen om het leven.
Exactamente hoy como hace 32 años, de nuevo!! #sismocdmx #sismo #FuerzaMexico 7.1 º Ritcher Esto no fue #Simulacro pic.twitter.com/KpYoQDwIqs
— ∞Leticia García P∞ (@gplety74) 19 september 2017
— Cronica Veracruz (@CronicaVera) 19 september 2017
Documentan caída de edificio en centro de la #CDMX #Oaxaca #TwitterOax pic.twitter.com/tdwjGRoJ6x
— Joselito Luna Aquino (@joselito_luna) 19 september 2017
Update 20 september:
Er zijn zeker 248 mensen om het leven gekomen bij de zware aardbeving in het zuiden van Mexico. Volgens president Enrique Peña Nieto zijn er zeker 44 gebouwen ingestort. Er zitten nog mensen vast onder het puin, terwijl er gaslekken zijn en branden ontstaan. Volgens persbureau ANP zijn 21 kinderen om het leven gekomen doordat hun school instortte. Dankzij reddingsacties zijn er tientallen mensen levend onder het puin vandaan gehaald.
Beeld: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.