Laatste update 20 september 2017, 09:24
3

Mexico opnieuw getroffen door zware aardbeving

Mexico is voor de tweede keer in korte tijd getroffen door een zware aardbeving. Dit keer een met een kracht van 7,1. Dat meldt de Amerikaanse geologische dienst USGS. In Mexico-Stad zijn veel mensen de straat opgegaan, enkele gebouwen zijn door de beving ingestort.

Volgens lokale autoriteiten zijn zeker 49 mensen om het leven gekomen. De meeste doden vielen in de staat Morelos, ten zuiden van Mexico-Stad. Ook vielen er veel slachtoffers in de staat Puebla, waar het epicentrum zich bevond. Op sociale media worden foto’s en filmpjes gedeeld waarop te zien is hoe de grond schudt en hoe gebouwen instorten. Ook is te zien dat er mensen op brancards worden behandeld. Er zouden ook nog mensen vastzitten onder het puin, de verwachting is dat het dodental nog zal stijgen.

Twee weken geleden werd Mexico ook al getroffen door een aardbeving, die had een kracht van 8,1. Daarbij kwamen zeker negentig mensen om het leven.

Update 20 september:

Er zijn zeker 248 mensen om het leven gekomen bij de zware aardbeving in het zuiden van Mexico. Volgens president Enrique Peña Nieto zijn er zeker 44 gebouwen ingestort. Er zitten nog mensen vast onder het puin, terwijl er gaslekken zijn en branden ontstaan. Volgens persbureau ANP zijn 21 kinderen om het leven gekomen doordat hun school instortte. Dankzij reddingsacties zijn er tientallen mensen levend onder het puin vandaan gehaald.

Bron: Volkskrant

Beeld: ANP

Geef een reactie

Laatste reacties (3)