Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

MHP: Pensioenakkoord geen gelopen race

  •  
18-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_ouderen_paar_GarryKnight_300.jpg
CNV-achterban positief
Bij de eerste bijeenkomst van vakcentrale CNV over het pensieonakkoord waren de reacties overwegend positief. Bij de MHP waren de meningen verdeeld. De bonden houden de komende weken nog vaker raadplegingen van hun achterban.
De Volkskrant en de NOS citeerden zaterdag voorzitter Jaap Smit van de vakcentrale CNV, die 345.000 leden telt. Volgens Smit stelden de 40 tot 50 aanwezigen bij de bijeenkomst in Utrecht veel kritische vragen, maar bleken ze wel achter het akkoord te staan. 
In Culemborg waren zo’n 100 leden van de MHP bijeen, zo meldt de Volkskrant. Bob van der Wal, die per 1 juli een van de duovoorzitters wordt van deze vakcentrale, zegt dat het bij MHP nog geen gelopen race is. ‘Fifty-fifty’, aldus Van der Wal na een peiling aan het einde van de bijeenkomst.
Over een maand is de mening van de MHP-leden bekend, het standpunt van de CNV-leden volgt een maand later. De grootste vakcentrale, de FNV, vraagt de leden per referendum om een oordeel, aldus de NOS.
Lees meer bij de Volkskrant: Vakbondsleden bespreken pensioenakkoord
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.