Laatste update 10:00
27

Michael Flynn: immuniteit in ruil voor info over Trumps banden met Moskou

De nabije toekomst ziet er niet rooskleurig uit voor de zogenaamde Amerikaanse president Donald Trump. Voormalig nationale veiligheidsadviseur onder Trump Michael Flynn is bereid een boekje open te doen over het contact tussen Trump en diens campagneteam en de Russen. In ruil daarvoor wil Flynn immuniteit.

‘Generaal Flynn heeft een verhaal om te vertellen, en hij wil het graag vertellen als de omstandigheden het toelaten,’ laat advocaat Robert Kelner weten. Flynn werd in januari aangesteld als nationale veiligheidsadviseur, maar moest slechts een maand later alweer opstappen nadat bleek dat hij nog voor de verkiezingen met de Russische ambassadeur had gesproken. In eerste instantie zei Flynn dat hij alleen nieuwjaarswensen had overgebracht, maar helaas voor hem doken er ook geluidsopnamen op. Daaruit bleek dat Flynn ondermeer het opheffen van sancties tegen Rusland zodra Trump president zou zijn had besproken.

Aangezien het voor burgers verboden is diplomatiek contact te hebben met ambassadeurs, is wat Flynn deed strafbaar. Enkele Congresleden hebben al laten weten dat Flynn ook voor zijn daden veroordeeld moet worden. Flynn wil nu dus zelf getuigen voor de inlichtingencommissie van het Congres, mits het hem immuniteit oplevert. En zoals Flynn zelf nog geen zes maanden geleden al zei: wie immuniteit wil, moet wel strafbaar zijn.

FBI-directeur James Comey bevestigde vorige week dat momenteel wordt onderzocht in hoeverre de Russen hebben geprobeerd de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden ten gunste van Donald Trump en welke banden er bestonden tussen Trumps campagneteam en de regering in Moskou.

Bron: The Hill

Geef een reactie

Laatste reacties (27)