44

Michelle Obama: Iedereen de moestuin in

First Lady combineert strijd tegen volksziekte nummer 1 met ecologie

In het Witte Huis eten ze groenten uit eigen tuin. Niet alleen omdat het lekker en goedkoop is maar omdat het een wapen is in de strijd tegen een ‘groeiend’ probleem: obesitas.


Michelle Obama is vanaf haar intrek in het Witte Huis de moestuin aan het promoten. Nu heeft ze over het verschijnsel ook een boek geschreven waarin ze haar visie ontvouwt. Die past in de in de Verenigde Staten en Europa opkomende trend van ‘verlokalisering’. Steeds meer consumenten willen niet dat hun voedsel over de halve wereld wordt getransporteerd voordat het op hun bord belandt. Of dat ze in de supermarkt ongevraagd genetisch gemanipuleerd voedsel krijgen opgedrongen. Het antwoord is simpel: verbouw je voedsel zelf.

De Volkskrant schrijft:

De Amerikaan moet van de bank af, de moestuin in. Spitten, graven, wieden, plukken en gezonder eten. ‘Let’s Move!’, Beweeg!, heet de campagne die de presidentsvrouw in februari 2010 lanceerde in de strijd tegen obesitas onder jongeren, een groot probleem in Amerika. In het boek wil zij duidelijk maken dat ‘kleine veranderingen in levensstijl tot grote resultaten voor de gezondheid kunnen leiden’.

Video van het Witte Huis, voorjaar 2011.

Eten uit eigen tuin een goed idee? Doe je het zelf?

Geef een reactie

Laatste reacties (44)