Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Mijn clitoris is van mij'

  •  
15-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
411 keer bekeken
  •  
Genitale verminking bij vrouwen (FGM) is grofweg op te delen in vier verschillende types : van het volledig wegsnijden van de hele boel tot een klein prikje met een speld in de clitoris. In het Verenigd Koninkrijk probeerde het Britse opinieblad The Economist in juni nog de discussie rondom FGM een nieuwe richting in te sturen. Om de meest verschrikkelijke variant te voorkomen, zouden vrouwen volgens het blad akkoord moeten gaan met een kleine ingreep: het prikje met een speld, of een klein sneetje in de vaginale wand.
Wanneer een maatschappij zo’n ingreep toestaat, hoe klein de ingreep ook is, ontneemt de maatschappij de vrouwen hun zelfbeschikkingsrecht. Dat vinden ook de jongeren van Integrate UK. Zij maakten deze video om duidelijk te maken dat de bewering dat deze ingrepen ‘mild’ zijn, compleet incorrect is. Ze leggen de nadruk op zelfbeschikking: de vrouw moet zelf kunnen bepalen wat er met haar clitoris gebeurt. Haar vagina is van haar, en van niemand anders. Handen af, dus.

Meer over:

fgm, leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.