Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Milieubeleid zonder 'opgeheven vingertje'

  •  
10-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Mansveld300.jpg
Staatssecretaris Mansveld wil mensen niet voorschrijven wat ze moeten doen, wel tips geven
De overheid moet mensen niet meer vertellen hoe het moet met het milieu. Beter is het om mensen te laten zien hoe het milieubewuster kán. Mensen moeten het samen doen. Dat draagt staatssecretaris Mansveld maandag uit in haar nieuwe visie voor het milieubeleid, zo meldt de NOS.
Volgens Mansveld is het beleid te lang te betuttelend geweest. Mensen worden niet milieuvriendelijker, omdat de staatssecretaris dat zegt dat, maar omdat ze ervan overtuigd zijn dat ze zelf een bijdrage kunnen leveren, aldus Mansveld. Dat bewustzijn is er volgens haar steeds meer.
Via de site duurzaamdoen.nl gaat de overheid vanaf vandaag mensen tips geven, zo is bij de NOS te lezen. Volgens de staatssecretaris willen mensen wel een bijdrage leveren aan een beter milieu, maar weten ze vaak niet hoe ze dat kunnen doen. Op de site staan bijvoorbeeld aanbevelingen voor het leasen van spijkerbroeken, voor het minder verspillen van voedsel en voor het recyclen van spullen. NOS: “Einde betutteling milieubeleid”

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.