Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Milieubewust doortrekken doe je zo

  •  
19-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
437 keer bekeken
  •  
drop_a_brick.jpg
Hilarische crowdfunding campagne voor het besparen van water bij het doortrekken
Soms zijn milieuvriendelijke oplossingen zo simpel dat je er gewoon niet opkomt. De makers van ‘Drop-A-Brick’ besloten daar wat mee te doen en maakten een filmpje over water besparen bij het doortrekken dat zo leuk is, dat je het product nog zou kopen ook.
Drop-A-Brick ‘ is een steen van rubber die je in het reservoir van je toilet legt zodat je minder water gebruikt voor het doorspoelen. Want ook al hebben we steeds zuiniger reservoirs, een wc doorspoelen kost nog steeds tientallen liters (drink)water per dag. Dankzij de Drop-A-Brick bespaar je per spoelbeurt bijna anderhalve liter water. De bedenkers van het product komen uit Californië waar al jaren problemen met watergebrek en droogte zijn. Ze rekenden uit dat als iedereen in Californië een Drop-A-Brick in zijn toilet zou leggen, dat meer dan 250 miljoen liter water per dag zou schelen. Bij het doortrekken merk je er niets van dat je minder water gebruikt, dus waarom doet niet iedereen dat allang? De Drop-A-Brick is nog niet officieel te koop, maar voor iedereen in Californië, en in de rest van de wereld: je kunt natuurlijk ook gewoon een oude anderhalve literfles vullen en in je waterreservoir leggen. Dan is het pas echt eco natuurlijk.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.