Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Milieuexperts partijen werken samen

  •  
16-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
groen_klimaat-300px.jpg
Rapport: 'Nederland in 2050 geheel onafhankelijk maken van fossiele brandstof'
Milieudeskundigen uit de achterban van PvdA, CDA, GroenLinks, D66, ChristenUnie en SGP hebben de handen ineen geslagen om een gezamenlijke doelstelling voor duurzame energie te formuleren.
Dinsdag wordt in Den Haag een gezamenlijk rapport overhandigd aan enkele fractievoorzitters. Een van de kerndoelen is om Nederland in 2050 geheel onafhankelijk te maken van fossiele brandstoffen.
Een ingewijde heeft een bericht daarover in het Financieele Dagblad dinsdag bevestigd, zo meldt onder meer Het Parool. In het rapport doen de experts aanbevelingen om versneld over te gaan naar duurzame energie. De partijen moeten nog bepalen wat ze met het rapport gaan doen en of ze doelen overnemen in hun verkiezingsprogramma.
Update 17-03 Aanleiding vormen de klimaatopwarming en dreigende tekorten aan olie en gas, zegt initiatiefnemer Marco Witschge (D66) in NRC.next. Oorspronkelijk was het document ook ondertekend door de milieuwerkgroep van de VVD, maar die heeft zich maandag teruggetrokken.
RTEmagicC_groen_klimaat.jpg

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.