16

Militairen leren ‘praten met moslims’ in Amsterdam West

Defensie vindt het belangrijk dat de communicatietroepen trainen in 'live environment'

Militairen bezoeken volgende week de Amsterdamse stadsdelen West en Nieuw-West. Ze gaan daar het praten met mensen in een multiculturele samenleving oefenen, zo meldt de lokale zender AT5.

Dit artikel wordt bijgewerkt

Defensie vindt het belangrijk dat soldaten van het bataljon dat zich richt op de communicatie met de bevolking tijdens missies, trainen in een zogenoemde ‘live environment’. Dit met het oog op toekomstige uitzendingen, meldt AT5.

In Amsterdam West en Nieuw-West wonen mensen uit veel verschillende culturen samen. Daarom zijn de stadsdelen uitverkoren als ‘missiegebied’. Tussen maandag 17 en vrijdag 21 juni leren de militairen hier om rekening te houden met diverse politieke, culturele, religieuze, sociale, economische en humanitaire aspecten.

De militairen gaan onder andere in gesprek met de organisaties Jeruzalemkerk, Jongerencentrum Argan en Stichting Connect. De Jeruzalemkerk is een protestantse kerk in Amsterdam West. Argan organiseert activiteiten voor jongeren met een Marokkaanse achtergrond en Connect houdt zich voornamelijk bezig met Marokkaanse meiden.

Defensie was op moment van schrijven niet bereikbaar voor commentaar.

AT5: Soldaten oefenen praten met moslims in West en Nieuw-West

Geef een reactie

Laatste reacties (16)