Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Militairen leren 'praten met moslims' in Amsterdam West

  •  
14-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Defensie_communicatie300.jpg
Defensie vindt het belangrijk dat de communicatietroepen trainen in 'live environment'
Militairen bezoeken volgende week de Amsterdamse stadsdelen West en Nieuw-West. Ze gaan daar het praten met mensen in een multiculturele samenleving oefenen, zo meldt de lokale zender AT5.
Dit artikel wordt bijgewerkt
Defensie vindt het belangrijk dat soldaten van het bataljon dat zich richt op de communicatie met de bevolking tijdens missies, trainen in een zogenoemde ‘live environment’. Dit met het oog op toekomstige uitzendingen, meldt AT5.
In Amsterdam West en Nieuw-West wonen mensen uit veel verschillende culturen samen. Daarom zijn de stadsdelen uitverkoren als ‘missiegebied’. Tussen maandag 17 en vrijdag 21 juni leren de militairen hier om rekening te houden met diverse politieke, culturele, religieuze, sociale, economische en humanitaire aspecten.
De militairen gaan onder andere in gesprek met de organisaties Jeruzalemkerk , Jongerencentrum Argan en Stichting Connect. De Jeruzalemkerk is een protestantse kerk in Amsterdam West. Argan organiseert activiteiten voor jongeren met een Marokkaanse achtergrond en Connect houdt zich voornamelijk bezig met Marokkaanse meiden.
Defensie was op moment van schrijven niet bereikbaar voor commentaar.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.