Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Miljoenen Britten staken tegen korting pensioen

  •  
30-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Uk_strike.jpg
Grootste staking in dertig jaar in Groot-Brittannië
Eerst was er een studentenprotest vanwege de ophoging van de studiekosten, maar nu gaat het over een onderwerp dat alle Britten aan gaat. Zo’n twee miljoen Britse ambtenaren zijn woensdag de straat op gegaan om te protesteren tegen de pensioenhervorming. Groot-Brittannië krijgt woensdag te maken met de grootste staking in dertig jaar. Op zeker duizend plekken zijn acties aangekondigd.
Door de pensioenhervorming moeten alle werknemers in de publieke sector meer gaan betalen voor hun pensioen en langer door werken. De Britse regering wil de pensioenleeftijd naar 67 jaar trekken in 2026. Dat is 8 jaar eerder dan was gepland. Ook worden werknemers gekort op hun bijdragen.
Zeker 30 bonden hebben woensdag een staking aangekondigd en hebben door het hele land protesten georganiseerd. Op vliegvelden is het een chaos omdat beveiligers zich hebben teruggetrokken. Ziekenhuizen hebben niet dringende operaties uitgesteld en zelfs scholen hebben hun deuren gesloten. Bij de meeste stakingen houden de leraren hun scholen altijd nog open, maar de korting op de pensioenen is voor hen echt een grens.
The Guardian: Day of strikes as millions heed unions’ call to fight pension cuts Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.