Laatste update 25 maart 2018, 00:22
66

Miljoenen mensen demonstreren tegen Amerikaanse wapenwet

In de Verenigde Staten wordt massaal gedemonstreerd tegen de Amerikaanse wapenwet, als gevolg waarvan het zeer gemakkelijk is om semi-automatische wapens aan te schaffen waarmee met grote regelmaat massaslachtingen worden aangericht. Miljoenen mensen gingen de straat op om actie af te dwingen van de politiek, die tot op heden niet in staat bleek de machtige lobby van de rijke NRA te weerstaan. Drijvende kracht achter de protesten zijn de leerlingen van de school in Parkland Florida, die 37 dagen geleden werd getroffen door een school shooting waarbij 17 mensen omkwamen. Sindsdien kwamen al 73 tieners om door wapengeweld in Amerika. Ook buiten de VS werd er gedemonstreerd. In grote steden als Londen, Parijs en Amsterdam verzamelden mensen zich bij de Amerikaanse ambassade met spandoeken en werden ‘die-ins’ georganiseerd.

In de Verenigde Staten vindt vrijwel dagelijks een mass shooting plaats, waarvan bijna elke week wel een op een school. Als het aan de Amerikaanse president Trump ligt wordt de oplossing gezocht in nog meer wapens, maar dan in de handen van docenten.

Update 20.30 uur:
In Washington heeft Yolanda Renee King, kleindochter van de legendarische burgerrechtenactivist Dr. Martin Luther King – die met een vuurwapen werd vermoord – een speech gehouden tijdens de demonstratie.

Geef een reactie

Laatste reacties (66)