Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Miljoenen teveel aan huurtoeslag betaald

  •  
14-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
ANP-toeslag_300.jpg
Belastingdienst heeft te lang doorbetaald en gewerkt met foute gegevens
De Algemene Rekenkamer constateert dat de Belastingdienst vorig jaar mogelijk tientallen miljoenen euro’s aan huurtoeslag ten onrechte heeft uitgekeerd. Hierdoor moet het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties rekening houden met een tegenvaller van 50 miljoen euro. Dat blijkt uit rapporten van de Rekenkamer. De rapporten worden morgen gepresenteerd, maar waren al klaargezet op de site van de Rekenkamer.
Dat meldt de NOS , die de rapporten daar heeft kunnen downloaden. Er is teveel betaald doordat toeslagen niet op tijd zijn stopgezet. Ook wordt volgens de Rekenkamer soms uit gegaan van onjuiste gegevens over de woonruimte en de huurder. Het probleem is bij de betrokken ministeries bekend. Zij hebben de Rekenkamer beloofd actie te ondernemen.
Het nieuws komt naar buiten op het moment dat staatssecretaris Weekers zich in de Kamer verantwoord over fraude met toeslagen bij de belastingdienst.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.