36

Miljoenenproject SVB geflopt

Slechte samenwerking tussen SVB en Capgemini  ... Schade: minstens 54 miljoen euro

De Sociale Verzekeringsbank kapt de ontwikkeling van een nieuw ict-systeem af en verliest hiermee 54,2 miljoen euro. Het invoeren van een nieuw zogeheten ‘Multiregelingssysteem’ (MRS) werd in een rapportage ‘zeer problematisch’ genoemd. Conclusie: Het systeem kan in de huidige vorm niet gebruikt worden.

Staatssecretaris Jette Klijnsma meldde dit aan de Tweede Kamer als reactie op Kamervragen van PvdA, VVD en SP over het ict-project. Klijnsma verklaarde dat het bestaande systeem, dat uit de jaren tachtig stamt, de aankomende tijd wordt bijgewerkt zodat het in elk geval nog vijf jaar mee kan. Ook zal gekeken worden of er misschien onderdelen van het geflopte systeem ingezet kunnen worden.

De opdracht voor de ontwikkeling van het systeem werd in 2006 gegund aan Campgemini. Doel was om een betere dienstverlening te bereiken. Toen het systeem echter vorig jaar werd opgeleverd bleek het niet aan de gestelde eisen te voldoen. Tevens bleek er sprake van een stroeve samenwerking tussen Capgemini en de SVB. De samenwerking wordt dan ook dit jaar nog beëindigd. Daarvoor moet wel een afkoopsom van ruim 10 miljoen euro betaald worden aan het ict-bedrijf.

Bron: NRC ICT-project bij SVB gestopt; fiasco kost 43,7 miljoen euro

Elijk Overleg Over de Voortgang Van Het Veranderprogramma SVB Tien Kamerstuk 26 448 Nr. 514

Geef een reactie

Laatste reacties (36)