Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Minder baby's door crisis

  •  
15-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_Baby_Paparutzi_300.jpg
Drie jaar op rij daling ... Geboortecijfer nadert niveau van begin jaren '80
Het afgelopen jaar werden er weer minder baby’s geboren. Het aantal geboorten is nu even laag als begin jaren ’80 van de vorige eeuw. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het CBS denkt dat de daling van het geboortecijfer samenhangt met de aanhoudende economische crisis.
Het CBS telde in de periode juni 2012 tot en met mei van dit jaar 172.000 geboorten. Het laagste geboortecijfer sinds de jaren 50 werd gemeten in 1983, toen er 170.000 baby’s werden geboren.
geboortecijfer
Vooral vrouwen rond de 30 jaar stellen het krijgen van een kind uit, blijkt uit de cijfers van het CBS. Vrouwen van achter in de dertig stellen het minst uit vanwege hun leeftijd. De afname is sterker voor eerstgeborenen dan voor tweede kinderen. Voor derde kinderen is de afname nog wat sterker dan voor eerstgeborenen. Het CBS constateert dat ook in de rest van Europa het aantal geboorten afneemt.
Foto-cc: Paparutzi

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.