Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Minder straf voor handlanger Stone na ingreep president Trump

  •  
20-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Roger Stone, day 3 of trial

© cc-foto: Victoria Pickering https://flic.kr/p/2hGHwuQ

Roger Stone, een van de drijvende krachten achter de verkiezing van Donald Trump, is door de rechtbank in Washington veroordeeld tot 40 maanden celstraf. Dat is aanzienlijk minder dan justitie aanvankelijk voor ogen had, namelijk een straf van tussen de zeven en negen jaar. President Trump gaf de minister van Justitie opdracht die eis te herzien, een handeling die alle principes van de rechtstaat tart. Vier aanklagers stapten op.
"Rechter Amy Berman Jackson zei donderdag in Washington dat de oorspronkelijke eis nog steeds van kracht was, melden Amerikaanse media. Deze was „doordacht, goed onderzocht en onderbouwd”, maar volgens haar toch te hoog. Daarbij zei Jackson dat ze zich absoluut niet heeft laten beïnvloeden door de „ongehoorde” acties van het ministerie van Justitie."
Stone, een spil in de vermoedelijke banden tussen Rusland en Trump, is schuldig bevonden aan liegen tegen het Congres, belemmering van de rechtsgang en bedreiging van een getuige.
De president reageerde afwijzend op het vonnis.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.