Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Minder vlees in Amsterdam en Wageningen

  •  
24-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
spaprika.jpg
Nederlandse gemeenten eerste steden ter wereld met flexitariër-convenant
De gemeenten Amsterdam en Wageningen sluiten een convenant met Natuur & Milieu waarin ze afspreken dat ze hun inwoners stimuleren vaker plantaardig te eten. In de horeca, bij gemeentelijke instellingen en bij evenementen zullen meer alternatieven voor vlees worden aangeboden.
Zowel Amsterdam als Wageningen vinden dat het convenant aansluit bij het gemeentelijke beleid om burgers bewust te maken van de druk die het eten van vlees legt op de leefomgeving. De Amsterdamse wethouder Van Poelgeest wijst op de gevolgen van het dagelijkse consumptiepatroon voor gezondheid, milieu en dierenwelzijn: “Met deze campagne willen we aan de Amsterdammers en aan de rest van de wereld duidelijk maken dat je zelf het verschil kan maken”.
Zijn Wageningse collega Hoefsloot rept van de ambitie van zijn stad om in 2030 klimaatneutraal te zijn, en memoreert dat Wageningen vorig jaar de titel “Vegastad” in de wacht sleepte.
Natuur & Milieu roept andere gemeenten in binnen- en buitenland op het voorbeeld van Wageningen en Amsterdam te volgen. Steden als Londen, New York, Brussel en San Francisco kennen al maatregelen om plantaardig eten te stimuleren. De twee Nederlandse gemeenten zijn de eersten die dit ook zwart op wit vastleggen.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.