Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Minder werklozen in Nederland

  •  
18-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nieuwebaan.JPG
Minder werklozen maar ook minder consumentenvertrouwen ... CPB denkt dat het aan de wereld om ons heen ligt
Goed nieuws op de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen (APB): De werkloosheid is vier maanden op rij gedaald met dertienduizend personen tot 632.000 Nederlanders. Het Centraal Planbureau (CPB) kwam donderdag met de cijfers.
Koning Willem-Alexander zei nog in zijn Troonrede dat de werkloosheid de grootste prioriteit vormt van de regering. Donderdag bevestigde Mark Rutte dit aan de opening van de tweede dag vann de Algemene Politieke Beschouwingen. Hij vindt dat het opnieuw aan de slag krijgen van mensen, de belangrijkste prioriteit van de regering is.
De groep 25- tot 45-jarigen kunnen extra tevreden zijn want daar zijn er voor het eerst minder werklozen dan in de groep van 45 jaar en ouder. De staatskas zal ook minder onder druk komen te staan want ook het aantal WW-uitkeringen nam in augustus af (1.5%). Mark Rutte zei tijdens de APB dat dit te verklaren is doordat er nieuwe banen bij komen.
De vlag kan alvast klaar worden gelegd maar nog niet gehesen: Het consumentenvertrouwen is de afgelopen twee maanden opnieuw gedaald. Het CPB denkt dat internationale ontwikkelingen hier debet aan zijn. 

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.