Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Minder ziek door mondkapjes en andere maatregelen’

  •  
09-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
195 keer bekeken
  •  
Recycling: Pfandsystem für Verpackungen // Recyling: Deposit system on packaging

© Die EU-Richtlinie zu Einweg-Plastik sieht vor, dass Flaschen aus Kunststoff bis zum Jahr 2029 zu zumindest 90 Prozent getrennt gesammelt und auch recycelt werden müssen. Im Bild: Mann mit wei

Deskundigen vermoeden dat het ziekteverloop van Covid-19 nu vaak minder ernstig is omdat besmette personen minder virusdeeltjes hebben binnengekregen. Dat is het gevolg van alle coronamaatregelen die de afgelopen maanden zijn genomen, zoals afstand houden en mondkapjes dragen.
“De gemiddeld lagere infectiedosis is naar mijn idee echt een van de redenen waarom we de klinische ernst van de infectie zien verminderen”, zegt viroloog Louis Kroes van het LUMC tegen de Volkskrant. Het zou verklaren waarom de aantallen mensen in de ziekenhuizen en op de intensive cares tot nu toe lager zijn dan bij de eerste golf. Het virus zelf is de afgelopen maanden niet minder schadelijk geworden.
Experts vermoeden al sinds het begin van de pandemie dat lagere dosis van het virus leidt tot een minder ernstig ziekteverloop. Dat is meteen een van de redenen waarom mondkapjes al maanden worden aangeraden. Ook al houden de mondkapjes maar een deel van de virusdeeltjes tegen, dan nog betekent dat dat je minder ziek wordt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.