Laatste update 18:13
15

Twee minderjarige jongens aangehouden voor dood van Romy en Savannah

Zondagnacht zijn twee minderjarige jongens aangehouden in verband met de dood van de 14-jarige Romy en Savannah.

Een woordvoerder van de politie zegt dat het lijkt te gaan om twee op zichzelf staande zaken. Voor beide zaken is een eigen TGO-rechercheteam (Team Grootschalige Opsporing) aan het werk. De twee onderzoeksteams staan echter wel goed met elkaar in contact en delen informatie waar nodig. Het lijkt er echter tot nu toe op dat er geen verband is tussen de dood van de 14-jarige Savannah uit Bunschoten en Romy uit Hoevelaken.

Een 16-jarige jongen uit Den Bosch is aangehouden voor de dood van Savannah. Haar lichaam werd zondagochtend gevonden in het water bij een industrieterrein in Bunschoten. Haar dood wordt nog verder onderzocht, maar haar familie is op de hoogte gebracht van de aanhouding. Savannah was al enkele dagen vermist voordat een toevallige voorbijganger haar lichaam in een sloot aantrof.

Romy uit Hoevelaken, die eveneens pas 14 jaar oud was, werd gevonden in het water bij het Emelaarsepad in Achterveld. In het onderzoek naar haar dood is zondagnacht een 14-jarige jongen uit Ede aangehouden. De politie is nog aan het onderzoeken wat er precies gebeurd is, maar de verdachte zit vast en wordt verhoord.

Eerder op zondagavond raadde de politie van Utrecht ouders nog aan om ‘waakzaam te zijn’ en ‘te controleren met wie hun kinderen omgaan’. Romy en Savannah werden nog geen 20 kilometer van elkaar vandaan gevonden.

RTV Utrecht: Verdachten aangehouden voor dood Savannah en Romy

Geef een reactie

Laatste reacties (15)