Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Minirokken-verbod in Italië

  •  
25-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
107 keer bekeken
  •  
skits_300.jpg
Rechtse burgemeester wil sexy kleding hard aanpakken
In de Italiaanse badplaats Castellammare di Stabia, in de provincie Napels, wil de burgemeester een verbod op minirokken en andere ‘onzedelijke’ kleding invoeren.
De Franse Niqababes die eerder deze maand in een protestvideo een link legden tussen een boerka- en minirokverbod krijgen hun gelijk op een dienblaadje geserveerd. In Italië wil een burgemeester uit veiligheidsoverwegingen minirokken verbieden.
Vooral minirokjes, diep uitgesneden topjes en laaghangende jeansbroeken zullen worden geviseerd, tenminste als burgervader Luigi Bobbio zijn zin krijgt. “Het is de bedoeling om een betere samenleving te creëren,” aldus de burgemeester. “Toeristen met een ongepaste dresscode zullen beboet worden.
Bobbio is lid van de rechtse regeringspartij Il Popolo della Libertà (Het Volk van de Vrijheid) van premier Berlusconi. Hij voert in totaal 41 verboden in die de persoonlijke vrijheid aantasten, zoals ook een verbod op straatvoetbal. Net als andere lokale bestuurders gebruikt Bobbio een door Berlusconi uitgevaardigde wet die lokale autoriteiten ruime bevoegdheden geeft om de ‘onveiligheid’ te bestrijden.
cc-foto: M arco Novali

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.