54

Minister Blok ziet niets in sociale huur voor middeninkomens

PvdA en ChristenUnie stellen voor om inkomensgrens voor 5 jaar te verhogen tot 43.000 euro 

Er is hoop voor huurders met een bescheiden middeninkomen, de PvdA en de ChristenUnie willen de inkomensgrens voor sociale huurwoningen verhogen tot 43.000 euro. Het voorstel zal dinsdag tijdens de begrotingsbehandeling worden voorgelegd aan minister Blok. De grens om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning ligt nu op 34.000 euro.


Update dinsdag 12.00
Minister Blok van Wonen voelt niets voor het plan om de inkomensgrens voor sociale huur op te trekken. Dat meldt de NOS dinsdag.

De minister is het niet eens met de oplossing die PvdA en ChristenUnie hebben bedacht voor de problemen op de woningmarkt. Volgens Blok moet niet inkomensgrens omhoog, maar moeten er voor de middeninkomens meer huizen worden gebouwd. Sociale huurwoningen zijn wat de minister betreft vooral voor de laagste inkomens.

Blok vindt verder dat woningcorporaties zich meer moeten terugtrekken  uit de huurmarkt en particuliere beleggers meer moeten instromen. Zo moet er iets gebeuren aan de beschikbaarheid van woningen. Blok:

Er is vanouds weinig gebouwd in Nederland. Er moeten meer woningen komen voor de middeninkomens. Als die doorstromen vanuit de goedkopere woningen komen die beschikbaar voor de lage inkomens.

Eerder
PvdA-Kamerlid Monasch is blij de bescheiden middeninkomens tegemoet te kunnen komen:

Huurprijzen in de vrije sector beginnen vaak rond de 800 euro en dat is voor deze groep niet te betalen.”

De NOS stelt op basis van eerder stemgedrag over de inkomensgrens dat het voorstel van PvdA en CU, waarschijnlijk wel kan rekenen op een meerderheid in de Tweede Kamer. De SP heeft al laten weten het voorstel te zullen steunen.

cc-foto: CorporatieNL

Geef een reactie

Laatste reacties (54)