9

Minister Bussemaker gaat Russische homo’s opzoeken

Mensenrechten naast viering bilaterale Nederland-Ruslandjaar in Moskou ... Partijen voeren actie teijdens Wereldhavendagen

Minister van Onderwijs Jet Bussemaker (PvdA) wil tijdens haar bezoek aan Moskou spreken met homo-activisten en -organisaties. De minister opent volgende week onder meer het culturele festival ‘Dutch Days in Moscow’.

Dat festival vindt plaats in het kader van het bilaterale Nederland-Ruslandjaar. Nu.nl meldt:

Bussemaker uitte eerder haar zorgen over de toenemende druk op homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders in Rusland en nam zich toen voor om de banden met Rusland aan te halen om zo ”de bescherming van de rechten van homo’s prominent op de agenda te houden”.

GroenLinks homo-bootOok premier Rutte kaartte eerder de positie van homo’s aan tijdens een bezoek van Poetin aan Nederland. De Russische president ontkende dat homo’s onderdrukt worden. Naar verluidt was Poetein ‘not amused’ met de protesten in Nederland.

De Russische marine die dit jaar met een slagschip zou deelnemen aan de Rotterdamse Wereldhavendagen heeft op het laatste moment afgezegd zonder opgaaf van redenen. Een geplande actie van GroenLinks die met een homo-boot rond het slagschip wilde varen ging gewoon door. Aan boord onder meer Europees parlementslid Marije Cornelissen. Ook D66 liet een boot rondvaren met regenboogvlaggen.

foto: GroenLinks Rotterdam

Geef een reactie

Laatste reacties (9)