Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Minister draait bij: Meer aandacht seksuele diversiteit op school

  •  
16-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Bijsterveldt_Marjavan_metschoolkind_300.jpg
Kamer dreigde voor de derde keer per motie voorlichting over bijvoorbeeld homoseksualiteit te eisen
Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) wil dat er op scholen meer aandacht wordt besteed aan seksuele diversiteit, meldt het Reformatorisch Dagblad woensdagavond. Dat bleek woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer over vorming in het onderwijs.
De Tweede Kamer dringt er bij de minister al zo lang op aan om meer aandacht te besteden aan seksualiteit en seksuele diversiteit, waaronder homo-voorlichting. Van Bijsterveldt hield de boot steeds af, ze vond het geen taak voor scholen.
Maar woensdag zag het ernaar uit dat de Kamer voor de derde keer in een motie zou uitspreken dat de voorlichting er moet komen, en dat wilde de minister voorkomen, aldus RefDag.  Nu zegt Van Bijsterveldt dat de voorlichting over seksuele diversiteit goed binnen een school past als waardengemeenschap, waar iedereen erbij hoort, ook als je anders bent.
Update 20:28
ChristenUnie Kamerlid Arie Slob twittert misprijzend:
Vind ik ook echt bij overheidsvisie van VVD horen: verplichte voorlichting op scholen. Vanavond ook urenregeling nog even in beton gieten.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.