Laatste update 13:40
26

Minister Economische Zaken & Klimaat Van ’t Wout naar huis vanwege burn out

Economie en Klimaat-minister Bas van ‘t Wout (VVD), die begin dit jaar de vanwege het toeslagenschandaal opgestapte Eric Wiebes opvolgde, zit voor een periode van minstens drie maanden ziek thuis vanwege een burn out. Van ’t Wout, voormalig assistent van Mark Rutte, werd in 2012 Kamerlid voor de VVD. In 2020 verhuisde hij naar het kabinet als opvolger van Tamara van der Ark die doorschoof naar de ministerspost van Medische Zorg.

Het AD meldt dat minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok de functie van Van ’t Wout overneemt en dat Sigrid Kaag, nu Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, de portefeuille van Blok erbij doet:

Vanwege de omvang van de portefeuille van de minister van Economische Zaken en Klimaat zal worden gezocht naar een extra staatssecretaris op dit ministerie. Die zal zich voor de rest van de demissionaire periode over de portefeuille klimaat en energie buigen. De naam van deze nieuwe staatssecretaris, iemand afkomstig uit de kring van de VVD, zal zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt.

In maart moest minister van Medische Zorg Bruno Bruins (VVD) zijn functie opgeven omdat hij wegens oververmoeidheid instortte tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Geef een reactie

Laatste reacties (26)