Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Minister: 'Geen reden voor' mondkapjes op mbo, hbo en universiteit

  •  
02-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-423488117

© DEN HAAG - Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, komt aan op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad. ANP REMKO DE WAAL

Een dringend advies van het kabinet om mondkapjes te dragen in de openbare binnenruimte en vanaf maandag ook op middelbare scholen, maar dan weer niet op mbo’s, hogescholen en universiteiten. Dat laatste is het besluit van minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, D66). Volgens de bewindsvrouw is daar ‘geen reden’ voor.
De reden voor die verschillen op onderwijsinstellingen, is dat er volgens de minister op middelbare scholen niet voldoende ruimte is om afstand te houden. Op mbo’s, hbo’s en universiteiten wel, zo zegt Van Engelshoven na overleg met studenten, vakbonden en de instellingen zelf.
Donderdagavond vroegen CNV Onderwijs en de Algemene Onderwijsbond (Aob) nog wel om een dringend advies zoals eerder deze week door het kabinet werd afgegeven. ‘Waarom wel met een mondkapje in winkels en stations en niet op school,’ wilde CNV Onderwijs weten. Minister Van Engelshoven zegt na het overleg nu dat de bonden meegaan in haar beweegredenen om af te zien van mondkapjes.
Bron: NOS 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.